חקלאות ישראל

’פרס קיי’ לסטודנט מיכאל ברנדויין, מצא דרך לשמור על פירות וירקות מפני חיידקים

0
0

מיכאל ברנדויין, עולה חדש מארצות הברית וסטודנט לתואר שני במדעים ביו-רפואיים ב’אוניברסיטה העברית’ גילה דרך לנטרל את החיידקים עם פולימר חדשני. הפרס, הוענק לו במסגרת אירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית בירושלים.
’פרס קיי’ לסטודנט מיכאל ברנדויין, מצא דרך לשמור על פירות וירקות מפני חיידקים
’פרס קיי’ לסטודנט מיכאל ברנדויין, מצא דרך לשמור על פירות וירקות מפני חיידקים

אכילת פירות וירקות לא תמיד טובה כל כך לבריאות. הערך התזונתי של פירות מגיע לפעמים בליווי של חיידקים ש’נדבקים’ לפירות ולירקות ולאריזה שבה הם מגיעים. מיכאל ברנדויין, עולה חדש מארצות הברית וסטודנט לתואר שני במדעים ביו-רפואיים ב’אוניברסיטה העברית’ גילה דרך לנטרל את החיידקים הללו עם פולימר חדשני. פיתוח זה, זיכה אותו ב’פרס קיי’, שהוענק לו במסגרת אירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’.

’יישום’ בע”מ (Yissum Research Development Company of the Hebrew University of Jerusalem Ltd), חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה העברית, מחזיקה בפטנטים מאושרים על הטכנולוגיה, אשר מוסחרו בהצלחה ל’בי.ג’י. טכנולוגיות’ מקיבוץ בית גוברין, להמשך פיתוח וייצור.

הצטברות של חיידקים היא בעיה הולכת וגוברת ב’תעשיית המזון’ בכלל וב’תוצרת טרייה’ בפרט, במיוחד לאור העובדה ש’תוצרת טרייה’ לרוב נצרכת ללא בישול מוקדם. כמו כן, המודעות ליתרונות הבריאותיים של פירות וירקות הביאה לגידול בצריכה שלהם. הצטברות של חיידקים יוצרת ’ביופילם’, קרום שמביא להתרבות של חיידקים, שמתקשרים זה עם זה דרך אותות שהם מפרישים אחד לשני. באופן זה, החיידקים המזיקים יכולים התרבות ולהיות אלימים כלפי הגוף המארח – הפרי, הירק והאריזה.

ברנדויין: היתרון המסחרי של השיטה הארכת זמן המדף לתוצרת החקלאית והקטנת זיהומים במוצרי המזון

המולקולה ’TZD -6’ הינה פיתוח ייחודי של האוניברסיטה העברית. מולקולה זו, נלחמת בהצטברות החיידקים על ידי שיבוש התקשורת ביניהם. החיידקים, שאינם יכולים לזהות מה יש בסביבתם, לא מתרבים ולא הופכים לאלימים ומזיקים היות והם סבורים שהם לבד.

החידוש במחקר של ברנדויין, שנעשה בהנחיית פרופסור דורון שטיינברג, מהחוג ל’מדעים ביו-רפואיים’ ב’אוניברסיטה העברית’, הוא יצירת פולימר שבתוכו הוטבעה המולקולה שמשבשת את התקשורת ה’בין חיידקית’.

ה’פולימר’ שנקרא; quorum quenching polymer, יכול לשמש כ’ציפוי לקרטונים’ שבהם נשלחים הפירות והירקות. באופן זה, הפירות והירקות שנאספים מהשדה מגיעים ליעדם עטופים בשכבת הגנה מפני החיידקים.

“הראנו, כי פולימרים אלו יכולים להפחית באופן משמעותי את היווצרות הביופילם באריזות הפירות והירקות, מה שמוביל לשיטה יעילה יותר של הובלת מזון”, אומר ברנדויין, ומוסיף, כי; “מיליוני דולרים הושקעו ברחבי העולם על מנת לפתח פולימרים שיחסלו את החיידקים אך טרם פותח פולימר נגד הצטברות חיידקים. לפיכך, אנו צופים כי המוצר שלנו ייהנה מבלעדיות לעוד שנים רבות.

אנו צופים, כי הטכנולוגיה שפיתחנו תיושם לא רק בהובלת פירות וירקות, אלא גם תיושם באריזות של מזון קפוא, אריזות עופות ובשר, ובתחומים אחרים של ’תעשיית המזון’”.

ברנדויין, מוסיף שהיתרון המסחרי של השיטה הייחודית שהוא פיתח היא בהארכת זמן המדף ל’תוצרת החקלאית’ ו’הקטנת זיהומים במוצרי המזון’.

טקס הענקת ’פרסי קיי’ מתקיים מדי שנה באוניברסיטה העברית מאז 1994. הפרס מוענק על ידי יצחק קיי מאנגליה, והוא ניתן לסטודנטים ואנשי סגל של האוניברסיטה העברית שהביאו לגילויים ופיתוחים מדעיים חדשים .

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן