עיתונות | תקשורת המונים

להיטון, מגזין המוזיקה והבידור הנוסטלגי של ישראל מחדש ימיו באינטרנט

0
0

אתר להיטון.קום (http://lahiton.com), מגזין המוזיקה והבידור הנוסטלגי להיטון, מחדש ימיו ויתפרסם מעתה במרשתת בין הכותבים, אהרון מורג (בתחום; מוזיקה, טלוויזיה), נחום מוכיח (בתחום; קולנוע), חיים נוי (בתחום; תיאטרון) ואמירה מורג (בתחום; סגנון חיים ונושאים אחרים). דוד פז, ממייסדי להיטון ועורכו, יכתוב טור אישי.
להיטון, מגזין המוזיקה והבידור הנוסטלגי של ישראל מחדש ימיו באינטרנט
להיטון, מגזין המוזיקה והבידור הנוסטלגי של ישראל מחדש ימיו באינטרנט

החודש, בספטמבר, לפני 45 שנה בדיוק, נולד שבועון המוזיקה והבידור ’להיטון’, שהיה פורץ דרך בתחומו והגיע לשיא הפופולריות שלו בשנות ה-70. אהרון מורג, שהיה כתב ועורך הפופ בלהיטון משנת 1981 ועד 1986 ולאחר מכן, כתב ב”לאשה” וידיעות אחרונות והיה ממייסדי וראשוני הכותבים בשבועונים “ראש1″ ו”פנאי פלוס”, הוא האיש אשר יזם והקים את להיטון.קום, מתוך מטרה להחזיר לחיים את המותג המוכר.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’.

לדברי אהרון מורג; “היום אנו גאים להציג את האתר להיטון.קום (http://lahiton.com), שיהיה מגזין אשר נעים לדפדף בו – סליחה על הניסוח הארכאי אבל אנחנו אוהבים אותו – ולהיזכר שאפשר לכתוב אחרת על בידור. כמו פעם. כמו לפני “הצהוב”. אנחנו מקווים שתיהנו לקרוא. בטוח שאנחנו ניהנה לכתוב”.

בין הכותבים באתר להיטון.קום, נוסף לעיתונאי אהרון מורג (בתחום; מוזיקה, טלוויזיה), נחום מוכיח (בתחום; קולנוע), חיים נוי (בתחום; תיאטרון) ואמירה מורג (בתחום; סגנון חיים ונושאים אחרים). דוד פז, ממייסדי להיטון ועורכו, יכתוב טור אישי.

עורכיו של להיטון.קום, יהיה פתוח לתוכן הקוראים, שיוזמנו לכתוב ביקורות מוזיקה, טלוויזיה וקולנוע, מתוך מטרה לטפח דור חדש של כותבים וסגנון אחר של ביקורות; ענייני, חף מארסיות, רלוונטי, אמפאתי והוגן.

◄ להיטון – השבועון

להיטון היה שבועון ישראלי בתחום המוזיקה והבידור הקל, שיצא לאור מ-1969 ועד 1991. מגאזין “להיטון” החל את דרכו כדו-שבועון בספטמבר 1969, מייסודם ובעריכתם של העיתונאים אורי אלוני ועמיתו דוד פז. כעבור שנה בדיוק, בספטמבר 1970, הפך לשבועון.

עיתונאי מגזין להיטון: דוד פז (משמאל), אברהם אלון ואורי אלוני, (יושב) | צילום: מארכיון דוד פז

“להיטון”, שהיה נפוץ בעיקר בקרב הדור הצעיר, יצר ז’אנר עיתונאי מהסוג שלא היה מוכר ו/או נגיש בארץ; הוא הביא מידע נרחב על כוכבי מוזיקה ובידור של הימים ההם, דירוגים של מצעדי הפזמונים, רכילויות, ביקורת תקליטים, חדשות וכתבות על כוכבי פופ בארץ ובחו”ל, מילים לשירים, תמונות ופוסטרים.

הגיליונות הצבעוניים שימשו במה כמעט יחידה, ולבטח מרכזית, לפרסומם של כוכבי התקופה. הפוסטרים הגדולים שהפיץ, בכלל זה פוסטרים בגודל טבעי, קישטו את קירות חדרי הילדים והנוער ברחבי הארץ.

כשבועון ייחודי בתחומו, יצר “להיטון” דירוג שנתי ללהיטי התקופה, ואף יזם את מופע “תקליט הזהב של להיטון”. בנוסף, יזם “להיטון” את תחרות היופי לצעירות “נערת היופי”, והקפיד להביא לתחרות כוכבים נערצים באותן שנים, דוגמת השרירן האוסטרי ארנולד שוורצנגר, דייויד סול ו-פול-מייקל גלזר (כוכבי הסדרה “סטארסקי והאץ’”) ו-פיטר שטראוס (כוכב הסדרה “עשיר ועני”).

בתחילת שנות ה-70 הביא “להיטון” לישראל, להופעות מיוחדות, את כוכבי סדרות הטלוויזיה “המלאך” (רוג’ר מור), “איירונסייד” ו”האחים” וכן את אליל-הזמר מייק בראנט (שנחשף לראשונה למעריצים בישראל מעל דפי השבועון).

להיטון.קום, אתר האינטרנט של מגזין המוזיקה והבידור הנוסטלגי | עיבוד לוגו: אפרת דולב דביר

בין כותביו, נמנו; אהוד מנור, מני פאר (עם טורו; ממני אליכם), הסופר יצחק בן-נר, המשורר דוד אבידן, עמוס אורן, יגאל גלאי, יואל ריפל, אריה רייכמן, אביק גלבוע ו-ג’ודי סולומון (הוליווד), שמואל שי (עם טורו: ו’שי לחכימא ברמיזא’), דודו דותן, פנינה רוזנבלום, יורם מארק-רייך, דב זעירא, בני דודקביץ, שאול גרוסברג, הלל אברמוב וכתב הרכילות ג. עיטור (הלא הוא עיטור גלבץ, מעיתונאי הרכילות הראשונים בישראל, שכתב בין היתר במשך שנים רבות גם ב “עולם הקולנע”,”העולם הזה” ו”חדשות”. מפורסמת במיוחד תמונתו המשותפת ב’פסטיבל קאן’ בצרפת עם הכוכבת בריז’יט ברדו).

בספטמבר 1976 התמזג להיטון עם השבועון “עולם הקולנוע”, ונוספו לו תכנים מתחום הקולנוע והטלוויזיה, שהחל לצבור תאוצה ועניין באותם ימים. באמצע שנות ה-80, התמעטו קוראי השבועון להיטון עד שחדל להופיע, בין היתר עקב חדירת העיתונים הגדולים לתחומים זהים, הרחבת מדורי הבידור והוצאתם לאור של שבועונים דומים ובהם, שבועון הצעירים ’ראש 1’ (שאותו הקים וערך דוד פז, לשעבר עורך “להיטון עולם הקולנוע” ועורך “עולם האשה”) ושבועון הטלוויזיה “פנאי פלוס” (שאף אותו ערך דוד פז).

בשנת 1987, החל לערוך דודו אורן את השבועון “להיטון”. את הרכילות כתב שלומי בוצ’צ’ו – שם מדור הרכילות נקרא בINיינים. את מדור הרכילות ערך בוצ’צ’ו עד שנת 1991. עם פרוץ מלחמת המפרץ קיבל בוצ’צ’ו בעיתון “מעריב” מדורי רכילות במוספים “תל אביב” מוסף “יעקב” ובעיתון בימי חמישי ושישי בעריכת יאיר לפיד.

☚ המידע אודות השבועון להיטון, הובא מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.

☚ אל אתר להיטון.קום

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן