דברי מאפה

עוגת שוקולד וקפה

0
0

עוגה שממש “נמסה” בפה בטעם שוקולד עם קפה, שימו לב העוגה מכילה אלכוהול
עוגת שוקולד וקפה
החומרים הדרושים:
ל כ-12 מנות.

choclate_cake_180_01.jpg

2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה
1.5 כוס קפה שחור חזק
1/4 כוס משקה בורבון
כ 150 גרם שוקולד מריר
1 כוס חמאה
2 כוסות סוכר
2 ביצים גדולות טרופות
1 כפית תמצית וניל לציפוי:
כ 200 גרם שוקולד מריר
4.5 כפות חמאה

אופן ההכנה

1. חממו תנור לחום של 180 מעלות. שמנו תבנית עגולה 9″.

2. בקערה, נפו יחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח.

3. מעל סיר אידוי כפול, חממו את הקפה, הבורבון, השוקולד והחמאה. ערבבו עד שהשוקולד והחמאה ימסו והתערובת חלקה. הסירו את התערובת מהאש והוסיפו את הסוכר. ערבבו.

4. הניחו לתערובת להתקרר כ-3 דקות והעבירו לתוך מערבל. הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת השוקולד, חצי כוס בכל פעם והקציפו במהירות בינונית למשך כדקה. הוסיפו את הביצים ותמצית הווניל וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.

5. שפכו את התערובת לתוך התבנית המשומנת ואפו למשך כשעה, או עד שקיסם או שיפוד המוכנסים לעוגה יצאו יבשים ונקים לגמרי. קררו לגמרי, והפכו את העוגה לתוך צלחת הגשה.

לציפוי:

ערבבו את השוקולד והחמאה על סיר אידוי כפול, על חום נמוך עד ששניהם נמסים ומתערבבים. קררו מעט ושפכו על העוגה.

המתכון מובא באדיבות אתר cakes-r-us

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן