לקראת פסטיבל התבלין של חישתיל ומחלבות גד, שנערכו ב-14 משתלות ברחבי הארץ, בחודש יולי 2004, מוגשים לכם, שבעה מתכונים, להכנת מאכלים, מתבלים, סלט וחליטות משקה על בסיס צמחי תבלין שהוכנו על ידי השף יניב פרטוש – תמיר מ”פרתם” – הדרכות ואירועים קולינריים”.
קבב ריקוטה בניחוח מרווה אננס ונענע טרייה ברוטב יוגורט וטחינה
חומרים:
- 2 חבילות ריקוטה “גד”
- צרור עלי מרוה אננס
צרור עלי נענע - -3 גבעולי טרגון
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל לבן
- מעט קמח לקימוח
- שמן לטיגון חצי עמוק
- צרור גדול של עלי מיזונה להגשה
לרוטב:
- 1 כוס יוגורט עזים “גד”
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות זעתר טרי
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הקבב.יוצרים קבבים קטנים, מקמחים קלות ומטגנים בשמן חם חצי עמוק כ-2 דקות מכל צד, מוציאים לנייר סופג. במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב טועמים ומשפרים טעם.
להגשה: מסדרים את “הקבבים” על מצע של עלי מיזונה טריים ומגישים בליווי רוטב היוגורט.
מטבל גבינת מסקרפונה בתיבול רוקט וזעתר טריים
חומרים:
- 1 חבילה גבינת מסקרפונה “גד”
- 1 צרור עלי רוקט טרי
- 1/2 צרור עלי זעתר טרי
- שן שום כתושה
- מלח
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ומגישים.
מטבל גבינת ריקוטה
חומרים:
- 1 חבילה גבינת ריקוטה “גד”
- 1/2 צרור טרגון 4 עונות
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום כתוש
- מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ומגישים.
פרפלה ומוצרלה בניחוח זוטה וקורנית
חומרים:
- 3 מלפפונים (ללא ליבה)
- 1 בצל סגול2 גזר
- 2 שיני שום
- שמן זית
- 1 כף spicy & sweet עגבניות צ’ילי
- 500 גר’ פסטה פרפלה מבושלת
- 200 גר’ גבינת מוצרלה “גד” פרוסה לרצועות
- 2 גבעולי זוטה לבנה טרייה (עלים בלבד)
- 2 כפות קורנית לימונית מגוונת טרייה וקצוצה
- 2 גבעולים של ריחן סגול לקישוט
מלח - פלפל
אופן הכנה:
חותכים את הירקות לפרוסות ומאדים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים spicy & sweet ופסטה ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים גבינת מוצרלה ותבלינים טריים ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
להגשה: מעבירים לקערה, מעטרים בריחן סגול ומגישים.
סלט של עשבי תבלין טריים, מיני גרעינים וגבינות צאן
חומרים:
- 1 כוס פטרוזיליה
- 1 כוס ראשד
- 1/2 כוס זעתר
- 1/2 כוס בזיליקום יווני
- 1/2 כוס אורגנו הוט אנד ספייסי (עלים בלבד)
- 1/4 כוס טרגון 4 עונות
- 1/2 כוס לווג’
- מספר עלים של מרוה איקטרינה לקישוט
- 2 פיתות קרועות ביד לחתיכות בגודל מטבע
- 100 גר’ גבינת פטה כבשים “גד”
- 100 גר’ קשקבל “גד”
- שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- סומק
- כוס של זרעים וגרעינים שונים (אגוז מלך, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, צנובר וכד’)
אופן הכנה:
קוצצים ומערבבים בקערה את כל עשבי התיבול. במקביל מטגנים במחבת עם ¼ כוס שמן זית את קרעי הפיתות ומיני האגוזים והגרעינים עד להשחמה קלה. מכבים את האש, מפוררים פנימה את הגבינות ומערבבים. שופכים את התערובת החמה על עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל וסומק בנדיבות.
להגשה: מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בעלי מרווה איקטרינה טריים ומגישים מיד.
חליטת זוטה לבנה ולואיזה טרייה
חומרים:
- צרור עלי לואיזה טריה
- מספר גבעולים של זוטה לבנה
- סוכר לפי הטעם
- 1 כוס מים
אופן הכנה:
מרתיחים בסיר את המים והסוכר ומכבים את האש. מוסיפים את צמחי התבלין מערבבים ומחכים שהנוזל יתקרר. מוסיפים מים קרים, קוביות קרח ומגישים.
חליטת מרוה רפואית נענע וסטביה
חומרים:
- 2 גבעולים של מרוה רפואית
- 1/2 צרור נענע טרייה
- 1/2 צרור סטביה קצוצה טריה
אופן הכנה:
מרתיחים בסיר את המים ומכבים את האש. מוסיפים את צמחי התבלין מערבבים ומחכים שהנוזל יתקרר. מוסיפים מים קרים, קוביות קרח ומגישים.
Add Comment